TIETOA VERHOILUSTA

Verhoilu on ekologinen ja kestävä valinta uuden ostamisen sijaan.

Jos huonekalusi on mieluisa ja kotiisi sopiva, mutta kangas on kulunut tai pehmusteet nuhjaantuneet, on verhoilu erinomainen ja ekologinen vaihtoehto uudenostamisen sijaan. Melkein kaikkea voi korjata ja ammattilainen osaa kertoa miten.

Verhoilijan ammatti on vanha ja yhä edelleenkin hyvin käsityövaltainen. Vanhat materiaalit ja työtavat ovat vieläkin käytössä verhoilijoiden verstaissa ja ovat oiva osoitus siitä, mitä perinne ja osaaminen merkitsevät. Hyvä verhoilija kunnioittaa aina vanhaa esinettä ja pyrkii tekemään sen niin lähelle alkuperäistä kuin pystyy. Ammattitaitoinen verhoilija hyödyntää modernia tekniikkaa ja materiaaleja tarvittaessa, mutta samalla hän on ainutlaatuinen perinteen säilyttäjä.

Verhoilu jakautuu kolmeen osa-alueeseen: perinteiseen-, teolliseen- ja ajoneuvoverhoiluun. Näiden lisäksi verhoilijat ompelevat mm. kalusteiden irtopäällisiä ja koristetyynyjä, valmistavat venepatjoja sekä terassikalusteiden tyynyjä ja kunnostavat vaikkapa veneen kuomun.

Useimmiten verhoilijalta saa kokonaisvaltaiset palvelut niin puuosien kunnostuksesta - kalusteiden kuljetuksiin, kuin pintakäsittelystä - perusteelliseen verhoiluun. Verhoilijoilta löydät myös laadukkaat mallistot verhoilukankaisiin ja he osaavat opastaa oikeanlaisen materiaalin löytämisessä. Verhoiluttamalla huonekalusi valitsemallasi kankaalla, saat uniikin kalusteen, jollaista ei ole muualla ja se on valmistettu Sinulle yksilöllisesti räätälöitynä mittatilaustyönä.

Jäsenyrittäjien työnäytteitä